Prajitura "Desteapta'' cu caramel

de Steffy in Prajituri, 8 Ian 2013 | 10733 vizualizari

 

Am incercat o alta varianta de prajitura Desteapta...daca de obicei avea gustul vaniliei, a mea avea gustul caramelelor topite. A fost una dintre prajiturile facute pentru noaptea de Revelion si a avut succes.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • 1 litru lapte
  • 200 g caramele cu cacao
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Desteapta'' cu caramel:

Laptele, zaharul si caramelele se pun la foc mic pana se dizova bine toate, se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se lasa la racit.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul vanilinat si se pun peste compozitia de mai sus, racita. Adaugam treptat faina cernuta, iar la final albusurile batute spuma.

Se tapeteaza tava cu faina, apoi se pune compozitia.

Se introduce la cuptor timp de 90 minute la foc minim.

Prajitura este gata cand a trecut testul scobitorii. Cand s-a racit, adaugam zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Desteapta'' cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

07.09.2013, 11:36

Stefy , chiar acum ma apuc de desteapta aromata , doar cat merg dupa caramele
M-am amuzat copios ... tu cu-n blog asa complet si complex esti doar ...,,talentat" si daca mai postezi asa des aici , cu siguranta vei ajunge ... ,,junior"

Steffy 1

07.09.2013, 22:04

Cam rautacioasa esti...cred ca ar trebui sa dai tu exemplu si sa avansezi dupa 3 ani de bucataras cum te lauzi ca esti. Poate ai mai mult timp liber ca mine, ar trebui sa fiu invidioasa??

DIANA B 1

09.09.2013, 13:33

Cu ce mama soarelui am fost rautacioasa ??? glumeam doar , dar se pare ca n-m fost inteleasa , sau nu m-am facut inteleasa . Incerc sa te inteleg dupa vestea primita si regret ... , Dumnezeu sa-i dea putere sa faca fatza cumplitei vesti .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura isteata Dukan