Prajitura desteapta cu ciocolata

de marianascarlat in Prajituri, 6 Apr 2013 | 3172 vizualizari

 

Indiferent cum ii zice: prajitura desteapta sau prajitura inteligenta, adevarul e ca e o prajitura foarte buna. Si daca mai e si cu ciocolata e o adevarata minune!
Am facut-o de mai multe ori inspirata de rettele lui Miha sau Anastasia. Sigur ca ele sunt experte, eu doar o amatoare!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de zahar
  • 3-4 linguri de lapte
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • Visine din compot
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu ciocolata:

Pregatim mai intai ciocolata pe care o topim intr-o craticioara cu untul. Amestecam pana se topeste, apoi luam de pe foc si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Separam albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat cu mixerul impreuna cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul, racita, esenta de vanilie si faina. Adaugam laptele cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma, usor cu ajutorul unui tel.

Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (22 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu faina. Se da vasul la cuptorul incins, la foc mic, timp de aproximativ 1 ora, pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata  blatului.

Se lasa la racit in tava, chiar in cuptorul aragazului cu usa deschisa.Dupa ce s-a racit se pune la  frigider pentru cateva ore, dar cel mai bine este sa stea pana a doua zi.

A doua zi am topit ciocolata cu laptele, zaharul  si untul Pentru ca vasul pe care l-am folosit are capac, a doua zi am rasturnat prajitura pe capac. Apoi am glazurat-o cu ciocolata topita, si am ornat-o cu visine din compot( pe cele din dulceata, sau cele de la congelator, le-am terminat de mult) si doua-trei linguri de frisca.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa o glazurati, e foarte buna si presarata cu zahar pudra!

2

Scuzati pozele! Telefonul n-a vrut sa le faca mai bune, dar asta nu dauneaza gustului prajiturii.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta cu ciocolata-0
Prajitura desteapta cu ciocolata-1
Prajitura desteapta cu ciocolata-2
Prajitura desteapta cu ciocolata-3
Prajitura desteapta cu ciocolata-4

COMENTARII (5)

deyutzky 1

06.04.2013, 20:58

buna!!!

Rocsi 1

06.04.2013, 21:46

Buna prajiturica!

marianascarlat 1

07.04.2013, 01:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41