Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

de CulinaryRainbow in Prajituri, 26 Mar 2015 | 8288 vizualizari

 

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? :)

Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cacao
  • 150 g făină
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 litru de lapte călduț
  • 9 ouă
  • esență de rom
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură deșteaptă cu ciocolată:

Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.

Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul. 

Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.

Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată. 

Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.

Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.

Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-0
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-1
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-2
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-3
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-4
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-5
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-6
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată-7

COMENTARII (35)

botcrina 1

28.03.2015, 09:09

Sim0na 1

08.04.2015, 13:36

o am si eu pe lista de ceva timp! foarte frumoasa ti-a iesit!

CulinaryRainbow 1

08.04.2015, 14:22

Merci fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41