Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro

de nilgun in Prajituri, 29 Iun 2013 | 2789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr. unt
  • 225 gr. faina
  • 2 linguri apa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 gr. zahar fin
  • 1 l lapte caldut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro:

Untul l-am pus la topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat deoparte pana am avut nevoie de el. 

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Separat am batut galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, apa. Peste aceasta compozitie am turnat untul topit, faina in ploaie si am mixat. apoi am adaugat laptele caldut si am mai mixat putin. Peste toate am turnat si albusurile, am uns tava de la cuptor cu unt, am tapetat-o cu faina si am turnat compozitia astfel obtinuta. am dat la cuptor la foc mic pentru 50 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro 240664
retete culinare - Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro 240665
retete culinare - Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro 240666
retete culinare - Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro 240667
retete culinare - Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro 240668

COMENTARII (16)

nilgun 1

29.06.2013, 20:32

Multumesc rocsi

diaconta 1

29.06.2013, 21:32

nilgun 1

29.06.2013, 22:47

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21