Prajitura din albusuri cu cacao si stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Noi 2016 | 11648 vizualizari

 

Adaptata dupa Bya. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200g abusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • un praf sare
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu cacao si stafide:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa.

Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus.

Intr-o forma unsa cu unt se pune jumatate din compozitie.

Se niveleaza si se presara stafidele uniform.

In compozitia ramasa se pune cacao si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune in tava peste stafide si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 de minute.

Se testeaza cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se portioneaza si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In loc de stafide se pot pune si alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec Iepuras