Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie

de katty in Prajituri, 25 Mai 2016 | 25815 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 13 albusuri
  • 13 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in jumatate pe orizontala.

Crema:  Punem intr-o craticioara cu fundul dublu galbenusurile si zaharul si le frecam pana se albesc si isi maresc volumul. Dizolvam praful de budinca in putin lapte rece si il punem peste galbenusuri. Turnam restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa. Oprim focul si adaugam o lingura de unt, apoi frecam energic crema pana se incorporeaza untul. Lasam crema la racit, amestecand in ea ocazional. Cand crema s-a racit o punem intr-un bol mai mare si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana incorporam tot untul.

Asamblare: Ungem o parte de blat cu gemul de caise, turnam 3/4 din crema de vanilie, asezam blatul al doilea si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (23)

Aletta 1

19.07.2016, 09:57

ce deliciu,bravoo

Rahela Velicu 1

03.01.2017, 22:15

de facut!

kytz 1

19.06.2017, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt