Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

de _Alina_ in Prajituri, 27 Iun 2014 | 28799 vizualizari

 

Voi ce faceti cu albusurile ramase de la cozonaci? Ei bine eu faceam de regula Pavlova, insa acum am ales sa fac o prajiturica racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri (228 g)
  • 135 g zahar tos
  • 170 g faina (Dobrogea am folosit eu)
  • 30 g amidon din porumb (Gustin)
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • un praf de sare
  • 1/4 lgt otet
  • 1/8 lgt bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 330 g ananas din conserva
  • 2 lg sirop din compotul de ananas
  • 100 g marshmallows/nalbe
  • 350 g branza din iaurt
  • 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • 10 g gelatina granulata (Dr. Oetker)
  • 50 ml sirop din compotul de ananas
  • 1 lg rasa zahar
  • Pt insiropat:
  • 100 ml sirop din compotul de ananas amestecat cu 1 lgt esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare.

3. Adauga zaharul si mixeaza pana cand se dizolva complet. 

4. Cerne faina amestecata cu amidonul de porumb in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine. Adauga fulgii de nuca de cocos si bicarbonatul stins cu otet si invarte usor cu spatula pana cand sunt inglobati in totalitate in compozitie.

5. Toarna compozitia intr-o tava (39 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 min, sau pana cand trece testul scobitorii. 

6. Dupa ce s-a copt scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca complet apoi taie marginile si taie blatul in doua bucati egale.

 Crema:

1. Pune ananasul impreuna cu cele 2 linguri de sirop din compotul de ananas  intr-un vas cu fund dublu si lasa la foc potrivit pana cand se inferbanta. Pune totul intr-un blender si paseaza bine pana cand obtii un piure.

2. Toarna piureul de ananas inapoi in cratita si lasa-l pe foc mic 2-3 minute. Opreste focul, adauga marshmallows-urile si amesteca pana cand acestea se topesc. Lasa totul sa se racoreasca complet.

3. Hidrateaza gelatina in 50 ml sirop din compptul de ananas apoi dizolv-o pe baie de aburi.

4. Mixeaza smantana lichida cu lingura de zahar pana cand capata consistenta, iar spuma formata este ferma.

5. Mixeaza branza din iaurt cu piureul de ananas  (de la pasul 2), adauga smantana lichida si gelatina dizolvata si mixeaza 2 minute.  

Asamblare:

1. Tapeteaza cu  folie alimentara o tava (32 x 22 cm).

2. Pune 1 felie de blat, insiropeaz-o, pune jumatate din crema, a doua felie, insiropeaz-o si pe aceasta apoi toarna restul de crema si introdu tava in frigider pentru minim 4 ore.

3. Dupa ce crema s-a intarit, scoate prajitura si portioneaz-o dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Am folosit pentru decor felii de lime, insa poti folosi orice altceva iti place.

2

In locul branzei din iaurt poti folosi ricotta sau mascarpone.

3

Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore sau chiar mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici