Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas

de _Alina_ in Prajituri, 27 Iun 2014 | 12706 vizualizari

 

Voi ce faceti cu albusurile ramase de la cozonaci? Ei bine eu faceam de regula Pavlova, insa acum am ales sa fac o prajiturica racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri (228 g)
  • 135 g zahar tos
  • 170 g faina (Dobrogea am folosit eu)
  • 30 g amidon din porumb (Gustin)
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • un praf de sare
  • 1/4 lgt otet
  • 1/8 lgt bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 330 g ananas din conserva
  • 2 lg sirop din compotul de ananas
  • 100 g marshmallows/nalbe
  • 350 g branza din iaurt
  • 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • 10 g gelatina granulata (Dr. Oetker)
  • 50 ml sirop din compotul de ananas
  • 1 lg rasa zahar
  • Pt insiropat:
  • 100 ml sirop din compotul de ananas amestecat cu 1 lgt esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare.

3. Adauga zaharul si mixeaza pana cand se dizolva complet. 

4. Cerne faina amestecata cu amidonul de porumb in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine. Adauga fulgii de nuca de cocos si bicarbonatul stins cu otet si invarte usor cu spatula pana cand sunt inglobati in totalitate in compozitie.

5. Toarna compozitia intr-o tava (39 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 min, sau pana cand trece testul scobitorii. 

6. Dupa ce s-a copt scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca complet apoi taie marginile si taie blatul in doua bucati egale.

 Crema:

1. Pune ananasul impreuna cu cele 2 linguri de sirop din compotul de ananas  intr-un vas cu fund dublu si lasa la foc potrivit pana cand se inferbanta. Pune totul intr-un blender si paseaza bine pana cand obtii un piure.

2. Toarna piureul de ananas inapoi in cratita si lasa-l pe foc mic 2-3 minute. Opreste focul, adauga marshmallows-urile si amesteca pana cand acestea se topesc. Lasa totul sa se racoreasca complet.

3. Hidrateaza gelatina in 50 ml sirop din compptul de ananas apoi dizolv-o pe baie de aburi.

4. Mixeaza smantana lichida cu lingura de zahar pana cand capata consistenta, iar spuma formata este ferma.

5. Mixeaza branza din iaurt cu piureul de ananas  (de la pasul 2), adauga smantana lichida si gelatina dizolvata si mixeaza 2 minute.  

Asamblare:

1. Tapeteaza cu  folie alimentara o tava (32 x 22 cm).

2. Pune 1 felie de blat, insiropeaz-o, pune jumatate din crema, a doua felie, insiropeaz-o si pe aceasta apoi toarna restul de crema si introdu tava in frigider pentru minim 4 ore.

3. Dupa ce crema s-a intarit, scoate prajitura si portioneaz-o dupa preferinta.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit pentru decor felii de lime, insa poti folosi orice altceva iti place.

2

In locul branzei din iaurt poti folosi ricotta sau mascarpone.

3

Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore sau chiar mai mult.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329057
retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329058
retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329059
retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329060
retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329061
retete culinare - Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas 329062

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

28.06.2014, 21:44

super! d>

laura_n 1

29.06.2014, 15:17

arata ca dintr-o poveste!

robert_badica 1

01.07.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18