Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata

de katty in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 16891 vizualizari

 

Daca va raman albusuri de la diverse preparate nu le aruncati . Puneti-le in congelator intr-o cutie de plastic si cand adunati mai multe faceti o prajitura delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr unt
  • 50 gr ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata:

Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura de lemn .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  dam tava la cuptor pana se rumeneste usor . Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca . 
Facem budinca  conform
instructiunilor de pe plic . Dam budinca jos , punem untul si  o amestecam bine pana se raceste . 
Intindem budinca racita pe blat . Radem deasupra ciocolata . Dam prajitura la rece cel putin 30 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si fructe