Prajitura din albusuri cu prune

de Bya Ralu in Dulciuri, 3 Sep 2016 | 551 vizualizari

 

Am facut-o pentru intalnirea de la paltinis,da am vazut ca nu a fost apreciata deloc,eu am gustat o bucatica mica ,mi sa parut tare buna

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri +1 galbenus
  • 6 linguri de faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de coaja de lamaie +portocala rasa
  • 8-10 prune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu prune:

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.

Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala.

Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus.

O tava o tapetam cu hartie de copt,si punem cateva jumatati de prune,turnam compozitia de albusuri,iar deasupra punem alte jumatati de prune.

Se da la cuptor pentru circa 30 minute.

Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar vanilat sau cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din albusuri cu prune-0
Prajitura din albusuri cu prune-1
Prajitura din albusuri cu prune-2
Prajitura din albusuri cu prune-3
Prajitura din albusuri cu prune-4
Prajitura din albusuri cu prune-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

diaconta 1

05.09.2016, 22:40

Bya,eu nu am gustat nici un sfert din ce era acolo.
Dupa ce am ajuns acasa ma gandeam ca unele nici nu le-am vazut d-apoi sa le gust.Unele nu au fost nici in poze,ca vroiam sa mai pun la articol
Padre mi-a facut pofta intr-o seara cu slanina dar cum era tarziu nu am putut sa mananc,pe urma am uitat de pofta ))

Miha 1

06.09.2016, 09:07

Daca o puneai la pachet de trimis la Iasi (plus inca vro 2-3 bunatati de acolo) eu sigur o gustam

MotanLaOale 1

06.09.2016, 11:54

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04