Prăjitură din pâine a la Miha

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 11079 vizualizari

 

Nu-i asa ca se mai intampla sa ramana o paine mai veche? ei ce sa faci cu ea, daca inca e buna de mancat.. o prajitura :D .. merge si cu resturi de cozonac, daca mai raman dupa sarbatori..

 

INGREDIENTE

  • o paine mai veche
  • 5 oua
  • 1l lapte
  • 19-20 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din pâine a la Miha:

Asadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4 linguri cacao se prepara un sirop. Dupa ce a fiert se toarna fierbinte peste paine. Poate pare prea mult sirop dar painea absoarbe tot.


Se separa albusurile de galbenusuri. Din cele 5 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 l lapte, 6 linguri faina si mirodenii se prepara o crema de vanilie care se fierbe la foc mic. Se amesteca continuu, apoi se da la racit un pic dupa care se pune peste painea insiropata.


Cele 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri zahar ca la bezea. Se toarna peste crema de vanilie.



Acum in caietul meu de retete aveam scris ca se da la rece prajitura pt 1-2 ore.. dar nu prea ma incanta ideea de albus crud si m-am gandit sa o dau la cuptor de data asta, cam 30-40 min.. iar rezultatul arata asa:



Deci dupa preferinta ori la cuptor ori la frigider, ca gustul e bun oricum

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură din pâine a la Miha 794
retete culinare - Prăjitură din pâine a la Miha 795
retete culinare - Prăjitură din pâine a la Miha 796
retete culinare - Prăjitură din pâine a la Miha 797
retete culinare - Prăjitură din pâine a la Miha 798

COMENTARII (6)

Bucataras 1

24.02.2009, 22:00

F tare! Bravo, Miha!

Lau 1

25.02.2011, 14:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!