Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca

de azyrra in Prajituri, 13 Dec 2011 | 4514 vizualizari

 

O reteta simpla pentru cele care vor sa-si impresioneze sotul, prietenul sau ... amantul ;)

 

INGREDIENTE

  • 400ml lapte rece de la frigider
  • 1 plic praf pentru frisca
  • 1 plic praf pentru crema de cacao
  • 4 linguri zahar
  • o punga piscoturi (la alegere)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca:

Prima oara se pregateste frisca: 150ml lapte, praful pentru frisca, se bate cu mixerul pana se face tare. Apoi se pregateste crema: laptele ramas, adica 250ml lapte, praful pentru crema, cele 4 linguri de zahar, se bat pana se face crema tare.

Se ia un vas putin conic si se pun de jur imprejur, in interior, in picioare piscoturile pana fac un perete, la baza se pun tot piscoturi dupa care se aseaza un strat de frisca, apoi un strat de piscoturi, apoi un strat de crema, unul de piscoturi, altul iarasi de crema si tot asa pana se umple vasul. La sfarsit trebuie sa fie un strat de piscoturi. Cand ati terminat se ia o farfurie, se pune peste vasul unde ati pus crema si piscoturile si intoarceti prajitura pe farfurie. Va fi in forma unui "vulcan,  trunchi. Daca va iesit si a ramas in picioare atunci perfect. In vaf se pune restul de frisca ramasa, ca un norisor... jucati-va cu frisca ;) apoi presarati praf de cacao peste...

Ce spuneti? arata funny?

Pofta buna si "distractie placuta".  Puteti servi cu vin alb dulce ... se anunta o seara romantica ... deci sa aprindem lumanarile fetelor ;)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca-0
Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca-1
Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca-2

COMENTARII (20)

azyrra

azyrra 1

14.12.2011, 16:13

norisorul vine ultima oara. imi pare au ca nu am facut poze pe parcursul pregatirii. sper ca am explicat dat mai indetaliat in reteta cum sa asezati piscoturile in vas ...

MIUTA

MIUTA 1

26.01.2012, 23:20

Wauuuu,foarte bun

Lau

Lau 1

25.06.2012, 09:32

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!