Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)

de Patricia Iordache in Prajituri, 18 Iul 2013 | 13595 vizualizari

 

Pentru ca azi aniversam 4 ani de casatorie si pentru ca am ajuns la reteta cu nr. 200, aici pe bucataras.ro, v-am adus o prajiturica tare draga sufletului meu. Am aceasta reteta de la prietena mea din Bacau, Cristina. Singura completare a fost siropul de visine pe care l-am pus de-asupra. E o prajitura foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 galbenusuri;
  • 75 gr. unt/margarina;
  • 100 gr. zahar;
  • 15 gr. cacao;
  • 100 gr. faina;
  • 100 ml. lapte;
  • 1/2 (5 gr.) plic praf de copt;

pentru glazura:

  • 2 albusuri;
  • 125 gr. zahar;
  • putina sare;
  • 1/2 lingurita rasa de amidon (optional);
  • sirop gros de visine (zeama din dulceata).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200):

Cum preparam blatul:

Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt.

Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii.

Lasam la racit si pregatim glazura.

Cum preparam glazura:

Punem un vas cu apa pe foc. In alt vas (pe care il punem deasupra, pe baie de aburi),punem albusurile, presaram putina sare si incepem sa mixam pana devine spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam timp de aproximativ 10 minute, pana ce bezeaua devine tare si sticloasa. 

Putem adauga spre sfarsit si putin amidon (are rolul de a nu se "lasa" bezeaua).

Punem glazura peste blatul usor caldut, nivelam, adaugam din loc in loc sirop de visine si cu ajutorul unei scobitori trasam niste cerculete, in toate directiile. :)

Lasam aproximativ 2 ore la temperatura camerei, astfel incat bezeaua sa se intareasca putin.

Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Giana 1

01.08.2013, 23:54

Buna Patricia, doar ce am scos prajitura din cuptor. Am respectat pas cu pas indicatiile tale deoarece atunci cand incerc o reteta noua prefer sa o pregatesc mai intai exact ca in reteta si dupaia sa o personalizez (in cazul in care rezultatul final nu este unul satisfacator pt mine).
O singura intrebare am: De ce se face bezeaua la aburi? E prima data cand fac bezea in felul acesta. A iesit groasa, sticloasa, dar nu e tare ca bezeaua facuta la rece.
Inca nu am gustat-o, dar dupa cum arata sunt sigura ca este foarte buna si va trece in lista de retete preferate. Voi reveni pentru a confirma gustul

Giana 1

02.08.2013, 09:21

Asa cum am promis, revin cu o concluzie: delicioasa!!!
Iar bezeaua...perfecta, imi era teama ca se va inmuia, in cateva minute s-a intarit. Multumesc pentru aceasta reteta, am reusit

Patricia Iordache 1

02.08.2013, 09:34

Giana, cat ma bucur ca ai incercat prajiturica! Ma bucur ca ti-a placut si ca ai trecut pe la retetele mele. Bezeaua se face pe baie de abur ca sa se "gateasca" putin albusurile. Sa iti fie de bine si te mai astept pe la mine.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu multa nuca de post