Prajitura Diplomat

de alilianaa in Prajituri, 29 Iul 2013 | 11522 vizualizari

 

Deaorece este facuta ,, mai" noaptea:)) am evitat sa fac foto, lumina n-ar fi ajutat prea mult.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mare ( cu 4 pachetele)
  • 500 ml frisca
  • 8 linguri zahar plus alte 4 pentru sirop
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • o cutie compot ananas
  • fulgi de ciocolata si inimioare de zahar ( ornament)
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • capsuni din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar  peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit. 

Crema:  galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la rece. 

Frisca se bate si se da la rece.

Gelatina se hidrateaza in sucul de ananas si se pune la topit pret de 30 sec la microunde inainte de a fi amestecata in compozitie. 

Cand toate acestea s-au racit se amesteca usor cu un tel sau o lingura de lemn peste care se adauga ananasul taiat cubulete.

Se ia o tava dreptunghiulara mai mare, se tapeteaza cu folie. Ca folia sa se aseze mai bine, umezim putin tava. Pe margini se pun piscoturi insiropate, pe fund capsuni din dulceata. Se adauga crema, se intinde uniform si de-asupra se pun piscoturi ( prin rasturnare acestea sa vina la baza prajiturii). 

Se lasa la rece o nopate. Inainte de a fi servita se rastoarna prajitura pe o tava. Se orneaza dupa inspiratie. 

Pofta sa avem!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Diplomat 248496
retete culinare - Prajitura Diplomat 248497
retete culinare - Prajitura Diplomat 248498

COMENTARII (45)

Rux 1

23.08.2013, 21:07

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Multumesc mult, Mihaela!

alilianaa 1

23.08.2013, 22:01

Ruxy,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L