Prajitura dungata

de nadina73 in Dulciuri, 28 Apr 2010 | 3570 vizualizari

 

pufoasa,gustoasa si aromata este asemanatoare cum e checu e super buna

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 650 g faina
  • 55o g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 650 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • coja de lamaie
  • 5 vanilii
  • 2 linguri de cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dungata:

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate

Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia

Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se amesteca cu 2 linguri de cacao

Se iau doua pungi si se pune intr-una din compozitia alba si in alta din compozitia maro si se pune in tava pe diagonala cate un rand alb si unul maro(este o compozitie mai lichida si se lucreaza putin mai greu)

Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 160 grade

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar praf sau se pune ciocolata

Sincer eu nu am pus ciocolata fiindca maine e ziua piticului nostru  cel mic RARES face 4 anisori si aici asa se obisnuieste sa duca la cole sucuri,biscuiti, napolitate ceva fara crema ,in schimb eu am optat pt acesta e mult mai buna decat biscuiti.

Dupa ce s-a racit eu am pudrat-o cu zahar praf si am taiat-o in bucatle dupa care le-am asezat  pe hartiute speciale de prajiturele

PS:se poate pune si fara punga cum doriti sau in ce forma doriti,ingredientele sant pt tava mare

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura dungata 29131
retete culinare - Prajitura dungata 29132
retete culinare - Prajitura dungata 29133
retete culinare - Prajitura dungata 29134
retete culinare - Prajitura dungata 29135
retete culinare - Prajitura dungata 29136
retete culinare - Prajitura dungata 29137
retete culinare - Prajitura dungata 29138

COMENTARII (34)

Ubulika 1

26.06.2010, 10:17

super!!!!!!!!

adry88 1

18.05.2011, 21:52

Valclaudia 1

30.08.2012, 19:27

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: