Prajitura "DUO"

de Merisor in Prajituri, 23 Ian 2013 | 40615 vizualizari

 

Am facut o combinatie de foi albe cu foi maro si la fel crema.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Esenta de lamaie
  • 800 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • Esenta de rom
Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • 2 linguri cacao
  • Esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DUO":

Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua.

In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il lasam la odihnit 20 de minute.

In cea de-a doua parte adaugam cacaoa, esenta de rom si restul de faina si la fel framantam si lasam la odihnit.

Facem intre timp crema.

Frecam intr-un tuciulet galbenusurile cu 4 linguri de zahar si sarea, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam apoi adaugam restul de lapte caldut.

Luam 1/3 din compozitie si mutam in alt vas unde vom adauga cacaoa diluata in putin lapte si esenta de rom, iar in compozitia ramasa adaugam coaja si zeama de lamiae.

Fierbem ambele compozitii la foc moale mestecand continuu.

Untul il frecam cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o spuma pe care o impartim la fel ca si cremele dinainte si o incorporam in acestea cand s-au racit, avand grija sa punem putin cate putin din fiecare pana la omogenizarea completa.

 Aluaturile le impartim pe fiecare in doua si coacem patru foi pe dosul tavii pentru cate 8-10 minute la 180 grade.

 Dupa racirea foilor, asezam folie in tava de 30/40 cm si asamblam astfel:foaie neagra, 1/2 din crema alba, foaie alba, crema neagra, foaie alba, restul de crema alba si ultima foaie neagra.

Acoperim cu folie deasupra, punem niste greutati si dam la rece. Se taie de obicei a doua zi cand se inmoaie foile.

Deasupra am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DUO"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (98)

Merisor 1

29.04.2013, 17:32

Ella, nu e asa multa crema sunt patru foi, dar alea albe de la mijloc se confunda cu crema in poza

Merisor 1

29.04.2013, 17:33

Angy, pune-te pe treaba si fa-o ca e pacat sa poftesti asa

Merisor 1

29.04.2013, 17:34

Va multumesc tuturor! si conducerii care o promoveaza pe facebook

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca