Prajitura duo chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 2226 vizualizari

 

Bunatate, bunatate, bunatate! Pufoasa si umeda in interior, o combinatie dulce acrisoara aromata cu glazura de ciocolata din belsug, va prezint un deliciu de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 230 gr. faina
  • 130 gr.unt gras( 82%)
  • 6 oua
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 cana de zmeura congelata

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 72% cacao)
  • 50 gr. unt
  • 1/2 pahar de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba
  • zmeura congelata( sau proaspata)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo chocolat cu zmeura:

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba si spoi faina si praful de copt.

Tava de copt se tapeteaza clasic cu unt si faina, se pune compozitia si deasupra zmeura congelata pe care este mai bine sa o faramitati inainte.

Prajitura se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara glazura, untul se pune la foc, in el se topeste ciocolata si la final se pune si frisca.

Se amesteca bine si se toarna calda peste prajitura scoasa din cuptor.

Cand se raceste se pun deasupra fulgi de ciocolata alba si se decoreaza cu zmeura. 

Puteti pune prajitura o ora la rece, insa nu o lasati mai mult.

Eu am pastrat-o la temperatura camerei.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

07.11.2016, 19:55

Multumesc mult Anca!

Bya Ralu 1

09.11.2016, 19:49

bun

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:09

Multumesc Gurita frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose Dukan