Prajitura duo cu gem de prune

de Rocsi in Prajituri, 16 Mar 2012 | 14311 vizualizari

 

Este o prajitura de post,dar mai buna ca una care are oua ,lapte si altele..Cat ai clipi dispare din tava,asa delicioasa este.Multumesc lui Sidy si Dana pentru inspiratie.Pup fetelor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu gem de prune:

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu,iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie. Impartim compozitia in doua. Una o lasam alba,iar in alta punem cacaua.

Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute,pana prajitura este putin inchegata la suprafata. O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune. Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.

O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta(facem testul cu scobitoarea). Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152123
retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152124
retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152125
retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152126
retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152127
retete culinare - Prajitura duo cu gem de prune 152128

COMENTARII (34)

ionela2682 1

23.03.2012, 19:30

E u acum vad prajiturica asta superba!!

Rocsi 1

23.03.2012, 19:43

Ionela!

babi5 1

31.08.2013, 10:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S