Prajitura egipteana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 10447 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa.Am gasit-o pe blogul lui Lili Musat careia ii multumesc.V-o recomand tuturor celor care nu au incercat-o pana acum o sa va placa sigur.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 160 g nuci macinate
  • CREMA 1
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon(faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • CREMA 2
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura egipteana:

Ingredientele pentru foi le-am impartit in doua.Am facut cate doua foi sa nu se lase compozitia de albusuri.In total ies 4 foi.

Am batut albusurile(4 buc.) cu 4 linguri de zahar. Cand albusurile au fost spuma tare am adaugat nucile macinate (80g) si o lingura de faina. Am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am copt doua foi pe dosul tavii. Am uns tava cu margarina si am tapetat-o cu faina. Am impartit compozitia in doua si am intins usor foaia cu ajutorul unui cutit. Se coc in cuptorul incins cca 10-15 min. La fel am procedat si cu celelalte doua foi.

Crema 1:

Am pus intr-o cratita galbenusurile(8 buc.), 6 linguri de zahar, 2 linguri amidon si am amestecat usor laptele sa nu faca cocoloase. Am pus crema la bain-marie si am amestecat pana se ingroasa. Am luat cratita de pe aragaz si in crema calduta am adaugat untul si esenta de vanilie.Am pus la racit crema.

Crema 2:

Topim zaharul si il punem pe o folie de aluminiu sa se intareasca, apoi il zdrobim cu un facalet. Eu l-am zdrobit in robotul de bucatarie. Mixam frisca si pe urma o amestecam cu zaharul zdrobit si nuca macinata.                                                                                  

Se umplu foile:se pune peste foaie prima data crema de vanilie pe urma crema de frisca pana punem toate foile.Ultima foaie o acoperim cu frisca si presaram nuca.Eu am pus deasupra glazura de ciocolata si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Am prajit nuca in cuptor cca 10 minute si pe urma am macinat-o. E mult mai gustoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

28.12.2010, 10:01

O bunatate...eu fac tortul egiptean...asa ca jos palaria!!! La Multi Ani!!!

mamaieelena 1

28.12.2010, 13:38

ce buneee acum vreau si eu

mena29 1

28.12.2010, 22:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine