Prajitura Egipteana

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 84805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 foi:
  • 4 albuse de ou,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 80 grame de nuci.
  • Ingrediente pentru crema 1 (Budinca de vanilie):
  • 8 galbenusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 340 ml lapte,
  • 2 linguri de amidon (faina),
  • 170 g unt,
  • 1 esenta de vanilie fiola.
  • Ingrediente pentru crema 2 (Crema de frisca cu zahar ars si nuci) :
  • 200 ml frisca,
  • 150 g zahar,
  • 120 g nuci.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Egipteana:

Se fac patru foi si doua creme.Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.

FOILE DE PRAJITURA: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute. Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.

CREMA 1: Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul si adaugam treptat laptele amesetcant cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.

CREMA 2: Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet. Frisca batuta o amestecam cu zaharul pisat si cu nucile pisate.

ASAMBLAREA BLATURILOR: Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.  

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Egipteana-0
Prajitura Egipteana-1
Prajitura Egipteana-2
Prajitura Egipteana-3
Prajitura Egipteana-4
Prajitura Egipteana-5
Prajitura Egipteana-6

COMENTARII (37)

Pushaa 1

16.12.2013, 13:11

arata bine de tot

Alexandra Burz 1

06.01.2014, 14:56

Alexandra Burz 1

06.01.2014, 14:56

vreau si eu o portie te rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!