Prăjitură Elena

de botcrina in Prajituri, 5 Mar 2012 | 7067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 cană zahăr (250 g)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 1 gălbenuş
  • 6 linguri făină
  • coajă rasă de portocală
  • 125 g margarină
  • Siropul
  • 1 cană zahăr caramelizat
  • Decor
  • 1 praf de frişcă
  • 125 ml lapte
  • cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Elena:

Pregătim pe rând trei blaturi, fiecare din câte trei albuşuri bătute spumă, trei linguri zahăr, trei linguri făină şi trei gălbenuşuri amestecate cu praf de copt.

După ce terminăm de copt blaturile, topim o cană cu zahăr până obţinem un sirop dens şi omogen.

Punem două blaturi pe platouri diferite, apoi turnăm repede zahărul caramelizat peste ele, îl întindem egal şi lăsăm la răcit ca să se întărească.

Pentru cremă punem la fiert 400 ml lapte amestecat cu un gălbenuş de ou. După ce începe să fiarbă adăugăm 1 cană de zahăr, plicurile de zahăr vanilat şi amestecăm continuu.

Separat pregătim 100 ml lapte cu 6 linguri făină, le omogenizăm şi le adăugăm în crema care fierbe.

Când  s-a răcit crema punem în ea margarina frecată cu coajă de portocală.

Începem să asanblăm prăjitura astfel: punem prima dată un blat cu caramel, peste el cremă, apoi celălalt blat cu caramel şi iar cremă, deasupra vom aranja ultimul blat, peste care vom pune puţină cremă, dacă ne mai rămâne şi frişca bătută.

Pudrăm cu cacao, şi facem forme cu o furculiţă.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Elena" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema