Prajitura Elena

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 11041 vizualizari

 

de pe blogul "Torturile Lissei(lissa s cakes).Multumesc.A fost buna.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina rama
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema 1:

  • 250 gr nuca
  • 100ml esenta de rom
  • 150 gr zahar pudra

Crema2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Elena:

  Pregatire blat:

Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.

Crema 1:Se amesteca nuca cu zaharul si esenta de rom.

Crema 2:Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur.Amestecati pana cand au consistenta unei budinci.Adaugati si cacao la final.Luati de pe foc si raciti.Separat mixati untul/margarina sa fie spumos.Cand crema e calduta(nu fierbinte pentru ca se "taie" dar nici rece sa se intareasca prea tare) adaugati untul/margarina si mixati bine.

Glazura:Topiti 100 gr de ciocolata in 150 ml frisca lichida.

Asamblare:blat,crema 1,crema 2,glazura de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Elena-0
Prajitura Elena-1
Prajitura Elena-2

COMENTARII (22)

Teo

Teo 1

21.01.2013, 20:58

la doar 4 oua trebuie sa ma gandesc ce dimensiune are tava';;arata bine!

Irina

Irina 1

21.01.2013, 21:02

delicios!

LUK

LUK 1

22.01.2013, 20:12

Teo ,tava pe care am folosit o e de 25cm latime si aproape 35 lungime.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!