Prajitura Elena

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 17617 vizualizari

 

de pe blogul "Torturile Lissei(lissa s cakes).Multumesc.A fost buna.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina rama
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema 1:

  • 250 gr nuca
  • 100ml esenta de rom
  • 150 gr zahar pudra

Crema2:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Elena:

  Pregatire blat:

Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.Se adauga margarina topita dar nu fierbinte.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma(usor).Se incorporeaza la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc mediu 35-40 min.

Crema 1:Se amesteca nuca cu zaharul si esenta de rom.

Crema 2:Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur.Amestecati pana cand au consistenta unei budinci.Adaugati si cacao la final.Luati de pe foc si raciti.Separat mixati untul/margarina sa fie spumos.Cand crema e calduta(nu fierbinte pentru ca se "taie" dar nici rece sa se intareasca prea tare) adaugati untul/margarina si mixati bine.

Glazura:Topiti 100 gr de ciocolata in 150 ml frisca lichida.

Asamblare:blat,crema 1,crema 2,glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

21.01.2013, 20:58

la doar 4 oua trebuie sa ma gandesc ce dimensiune are tava';;arata bine!

Irina 1

21.01.2013, 21:02

delicios!

LUK 1

22.01.2013, 20:12

Teo ,tava pe care am folosit o e de 25cm latime si aproape 35 lungime.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si lapte condensat