Prajitura englezeasca

de xana in Prajituri, 17 Iul 2013 | 4488 vizualizari

 

Perfecta pentru ceaiul de la ora 17.00 :) Cu toate ca nu sunt fana a prajiturilor fara crema, aceasta imi place foarte mult pentru ca nu e uscata. Am combinat vreo 2 retete ca sa o fac pe asta si nu sunt sigura, dar cred ca se numeste Devonshire.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g de curmale
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 3 linguri de sirop de zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g cafea instant
  • 50 g margarina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca:

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.

Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.

Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).

Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.

Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.

Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.

 

 

TIPS-URI

1

Siropul de zahar si piureul de curmale nu trebuie neaparat reci cand le adaugam in compozitie.

2

Se mai poate servi cu miere de albine in loc de caramel.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura englezeasca 245558
retete culinare - Prajitura englezeasca 245559
retete culinare - Prajitura englezeasca 245560
retete culinare - Prajitura englezeasca 245561
retete culinare - Prajitura englezeasca 245562
retete culinare - Prajitura englezeasca 245563
retete culinare - Prajitura englezeasca 245564
retete culinare - Prajitura englezeasca 245565

COMENTARII (18)

simona72 1

01.10.2013, 14:40

Ce bine arata!! Supre!!

Alina26 1

01.10.2013, 14:50

arata fenomenal!!!!

xana 1

01.10.2013, 15:07

Multumesc, fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S