Prajitura englezeasca (reinventata)

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 1222 vizualizari

 

Am schimbat putin ingredientele din reteta Laurei , dar a fost asa cum mi-am inchipuit -bestiala .
Laura multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • · 50 gr merisoare
  • · 200 gr nectarine deshidratate
  • · 150 gr zahar brut
  • · 150 gr unt moale
  • · 100 gr nuca
  • · 100 gr migdale
  • · 300 gr faina
  • · 3 oua
  • · 1 praf copt
  • · 1 praf sare
  • Topping
  • · 150 gr zahar brut
  • · 50- 60 gr smantana grasa
  • · 50 gr unt
  • · 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca (reinventata):

Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.

Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.

Nucile si migdalele le macinam .

Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .

Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .

Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .

Topping :

Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze .

Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .

Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .

Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.

 

TIPS-URI

1

nucile si migdalele sunt mai bune daca inainte de a fi macinate le tinem in cuptorul incalzit cam 10 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura englezeasca (reinventata) 274035
retete culinare - Prajitura englezeasca (reinventata) 274036
retete culinare - Prajitura englezeasca (reinventata) 274037
retete culinare - Prajitura englezeasca (reinventata) 274038
retete culinare - Prajitura englezeasca (reinventata) 274039

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.11.2013, 22:13

Mmmm delicioasa

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Susu zaharull brut este nerafinat , nu este atat de mult procesat si este mai usor de digerat .

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Miuta , Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S