Prajitura Eszter Hazi

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2010 | 14271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:  
  • 5 oua
  • 5 lg faina  
  • 5 lg zahar
  • Blat nuca: 
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lg faina
  • Crema : 
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt          
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eszter Hazi:

ptr blat galben: se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul apoi galbenusurile .adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn;turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si in care am pus hartie ptr copt (cca 24/32)

ptr blat nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul;cu o lingura de lemn adaugam nucile si faina amestecand de jos in sus;se coace o foaie pe dosul tavii.

ptr.crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul,apoi adaugam faina, zaharul vanilat si laptele; se fierb pe aburi pana se transforma intr-o crema;se lasa sa se raceasca; untul se mixeaza pana devine ca o spuma ,iar in el se pune pe rand cate o lingura din compozitia care s-a racit;

asamblare: blat galben-crema-blat nuca-crema-ciocolata rasa(cacao)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eszter Hazi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb