Prajitura Eszter Hazi

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2010 | 8099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:  
  • 5 oua
  • 5 lg faina  
  • 5 lg zahar
  • Blat nuca: 
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lg faina
  • Crema : 
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt          
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eszter Hazi:

ptr blat galben: se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul apoi galbenusurile .adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn;turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si in care am pus hartie ptr copt (cca 24/32)

ptr blat nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul;cu o lingura de lemn adaugam nucile si faina amestecand de jos in sus;se coace o foaie pe dosul tavii.

ptr.crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul,apoi adaugam faina, zaharul vanilat si laptele; se fierb pe aburi pana se transforma intr-o crema;se lasa sa se raceasca; untul se mixeaza pana devine ca o spuma ,iar in el se pune pe rand cate o lingura din compozitia care s-a racit;

asamblare: blat galben-crema-blat nuca-crema-ciocolata rasa(cacao)

 

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

17.02.2012, 14:30

minunata

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 08:55

buna buna

babi5 1

14.11.2013, 09:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20