Prajitura Etimek

de Giana in Prajituri, 21 Apr 2014 | 3868 vizualizari

 

Aceasta prajitura se pregateste foarte usor si este foarte buna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • jumatate de pachet cu felii de paine prajita Mulino Bianco

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 400 ml apa

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • fructe feliate (banane, capsuni sau kiwi)
  • nuci, alune, nuca de cocos, fulgi de migdale sau fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Etimek:

Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca.

Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata asezam feliile de paine una langa alta dupa care le insiropam cu siropul pregatit.

Pentru a pregati crema amestecam ingredientele intr-o cratita si o punem pe foc. Amestecam incontinuu cu telul pana incepe sa fiarba crema si se ingroasa ca o budinca. La sfarsit adaugam zaharul vanilat sau esenta de vanilie si o lingura de unt. Lasam crema sa se raceasca 5 minute dupa care o varsam peste blatul de paine si nivelam crema cu o spatula.

Dupa ce s-a racit bine crema putem aseza deasupra feliile de fructe si frisca batuta. Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, prajitura este mai buna daca sta in frigider pana a doua zi.

Ornam prajitura dupa preferinta cu fulgi de nuca de cocos, fistic sau alune.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Etimek-0
Prajitura Etimek-1
Prajitura Etimek-2
Prajitura Etimek-3
Prajitura Etimek-4
Prajitura Etimek-5
Prajitura Etimek-6
Prajitura Etimek-7
Prajitura Etimek-8
Prajitura Etimek-9
Prajitura Etimek-10
Prajitura Etimek-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

MIUTA

MIUTA 1

23.04.2014, 13:14

mihaelar63

mihaelar63 1

14.05.2014, 13:59

Interesanta praji !!!

Giana

Giana 1

14.05.2014, 14:23

Painea prajita si insiropata ii da un gust diferit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24