Prajitura Excelent

de ionela2682 in Prajituri, 26 Ian 2013 | 33619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Blatul:

-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea

-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam

-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus

-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt

-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor

-lasam sa se raceasca

Crema

-untul  la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam

Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.

 

 

 

TIPS-URI

1

OBSERVATII SPECIALE..

2

Va rezulta o prajiturica de 7,5cm latime (aproape 8 daca mai punem si crema )/20 cm lungime.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Excelent-0
Prajitura Excelent-1
Prajitura Excelent-2
Prajitura Excelent-3

COMENTARII (32)

JUDITH 1

04.04.2013, 19:09

patru fasii - eu inteleg ca tai blatul in patru la lungime si nu la grosime.

marisaconrad 1

14.06.2013, 19:30

cristinne:
Tu fa prajitura te si nu mai comenta aici ce nu-ti convine......prajitura este EXCELENTA!!!!!!!!!!!!!!!!

babi5 1

24.08.2013, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04