Prajitura Fanta

de diaconta in Prajituri, 26 Aug 2010 | 6303 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a incercat sau macar a gustat aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • sare si praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr. branza dulce de vaca
  • 200 gr.zahar pudra,
  • 250 gr. unt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • lamaie.
  • Glazura:
  • 2 budinci de vanilie
  • 850 ml Fanta (portocale,fructe de padure,portocale rosii)
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blat:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt.

Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua.

Crema:

Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia.

Glazura:

Cele 2 budinci de vanilie se fierb in 850 ml Fanta si 5-6 linguri de zahar. Dupa ce s-a racorit putin,dar inainte de a se intari se intinde pe prajitura. Se lasa la rece (cat timp puteti rabda)

Eu am taiat blatul in doua si am pus crema la mijloc,iar deasupra glazura de Fanta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Fanta 47911
retete culinare - Prajitura Fanta 47912

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 09:51

LA MULTI ANI DIA!Sa te bucuri de tot ce este frumos si bun!.....................................

sandytza 1

01.09.2010, 11:31

mancam aceasta prajitura la cineva mai demult si am tot zis ca o fac si eu dar nu am facut-o. Acum mi-ai "starnit" iar dorinta de a o face .

jolygina 1

01.09.2010, 17:23

de cand ma tin sa fac si nu am reusit nici pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!