Prajitura Fanta

de annemarry in Prajituri, 19 Oct 2012 | 8754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (150-170 gr)
  • cacao (doar daca vreti sa fie in 2 culori)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta
  • 3 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul, sarea si esenta de rom. Apoi punem galbenusurile peste albusuri, mixam, apoi punem faina. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Mai pastram cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacaoa si apoi o turnam si pe ea in tava. Dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, 5 minute la foc mare, iar apoi la foc mic.

Crema:

Toate ingredientele le mixam bine de tot.

Glazura:

500 ml din suc se pun la fiert. Praful de budinca se amesteca intr-un bol,cu zaharul si 200 ml de suc. Cand fierbe sucul, se adauga budinca si se amesteca continuu la foc mic.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul,punem crema si intindem uniform,iar deasupra glazura de budinca cu fanta. Dam la rece pentru 1-2 ore.

 

COMENTARII (14)

elida

elida 1

16.03.2014, 12:08

buna.praf de copt nu se pune la blat?

doinita2ina

doinita2ina 1

16.03.2014, 13:10

nuti28

nuti28 1

16.03.2014, 19:14

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!