Prajitura Fanta

de Patricia Iordache in Prajituri, 23 Iul 2013 | 37736 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blog-ul Edith's Kitchen. A iesit buna dar parca mi s-a parut crema de branza putin cam acrisoara pentru gustul meu. Celorlalti care au mancat, le-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 100 ml ulei;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 4 linguri faina;
  • 1 pachet praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 500 gr. branza de vaci (Lacteea sau Fricheso);
  • 200 gr. unt;
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker (Butter vanilla);
  • Pentru glazura:
  • 850 ml. suc Fanta sau Santal (de portocale);
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 5 linguri cu zahar;
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum preparam blatul:

Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.

Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.

Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.

Tapetam o tava (a mea 35x25 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 25 min.

Cand este gata latul il lasam sa se raceasca in tava.

Cum preparam crema:

Topim usor untul la MW si il frecam cu zaharul pana devine spuma. Adaugam branza, esenta de vanilie si mixam foarte bine.

Crema o intindem peste blatul racit complet si punem totul la frigider pentru 2 ore.

Cum preparam glazura:

Urmam instructiunile de pe plicul de budinca doar ca in loc de lapte folosim cei 850 ml suc.

Cand este putin calduta, o turnam peste stratul de crema si dam la frigider pentru inca 2 ore.

O portionam cum dorim si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

23.07.2013, 23:36

Excelenta...cu ani in urma o preparam si eu

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:44

Ruxy...ma bucur ca ti-am amintit de anii trecuti.

marianascarlat 1

24.07.2013, 10:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu branza si capsuni Dukan