Prajitura Fanta

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 11723 vizualizari

 

Ce pot sa spun...atat de racoroasa si foarte buna.De Craciun am facut-o,de Revelion,iar. In dublu si triplu exemplar :) ( La cerere...)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 850 ml Fanta (eu am folosit de fiecare data suc neacidulat)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (35/25cm) si se baga la cuptor. Se coace si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma,apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie si se mixeaza bine,pana la omogenizare.Crema se pune peste blatul racit si se da la frigider.

Glazura

Se prepara dupa indicatiile de pe plic,numai ca in loc de lapte se pune suc.Se amesteca sucul cu praful de budinca si zaharul,se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta se adauga peste crema. Se lasa la rece peste noapte.

 

TIPS-URI

1

In loc de budinca de vanilie si suc de portocale,se poate folosi si budinca de capsuni si suc de capsuni.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Fanta-0
Prajitura Fanta-1
Prajitura Fanta-2
Prajitura Fanta-3
Prajitura Fanta-4

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.01.2014, 10:56

Ce delicioasa este aceasta prajitura

Pushaa 1

14.01.2014, 13:19

ianculubita 1

14.01.2014, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04