Prajitura Fanta

de diamond in Prajituri, 27 Mar 2014 | 3495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Crema:
  • 350 gr branza de vaci ( am pus branza cremoasa)
  • 200 gr unt ( 1 pachet)
  • 150 gr. zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 1 litru de Fanta de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus. Tava (25x23) se tapeteaza cu hartie de copt, turnati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Cand blatul s-a racit se insiropeaza cu 100 ml de Fanta.

Crema

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul (va recomand zaharul pudra), apoi se adauga branza. Crema se intinde peste blat si se da la frigider.

Glazura

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta! Cand budinca e gata, se lasa la racorit, acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra! Glazura se adauga calduta peste prajitura rece!

Prajitura se pastreaza la frigider acoperita, se portioneaza dupa bunul plac!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Fanta 306637
retete culinare - Prajitura Fanta 306642
retete culinare - Prajitura Fanta 306643
retete culinare - Prajitura Fanta 306644
retete culinare - Prajitura Fanta 306645
retete culinare - Prajitura Fanta 306646
retete culinare - Prajitura Fanta 306647
retete culinare - Prajitura Fanta 306648
retete culinare - Prajitura Fanta 306649
retete culinare - Prajitura Fanta 306650

COMENTARII (16)

laura_n 1

28.03.2014, 16:40

credeam ca nu ma mai suprinde prajitura asta, dar ai prezentat-o atat de frumos!

diamond 1

28.03.2014, 19:23

va multumesc! va pup pe toate!

gaby_duceag 1

28.03.2014, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55