Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

de VanessaAli in Prajituri, 2 Ian 2016 | 2452 vizualizari

 

Prajitura cu branza de vaci si fanta este una din preferatele mele, ca si cheesecake-ul de asemenea. Este a doua oara cand fac aceasta prajitura, iar de data asta m-am gandit sa o modific putin ca sa semene mai mult cu cheesecake-ul. Astfel am reusit sa obtin aceasta varianta, cel putin la fel de delicioasa ca cea originala si mult mai light :))).


Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt+putin otet

Crema:

  • 750g branza de vaci Pilos (de la Lidl)
  • 150 ml frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 intaritor de frisca

Glazura:

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml suc fanta
  • 2 linguri de zahar
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica):

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.

Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.

Glazura:

Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!

Pofta buna!


 

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

05.01.2016, 22:33

E tare buna!

Lina24

Lina24 1

06.01.2016, 09:06

VanessaAli

VanessaAli 1

11.01.2016, 19:16

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!