Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

de VanessaAli in Prajituri, 2 Ian 2016 | 11728 vizualizari

 

Prajitura cu branza de vaci si fanta este una din preferatele mele, ca si cheesecake-ul de asemenea. Este a doua oara cand fac aceasta prajitura, iar de data asta m-am gandit sa o modific putin ca sa semene mai mult cu cheesecake-ul. Astfel am reusit sa obtin aceasta varianta, cel putin la fel de delicioasa ca cea originala si mult mai light :))).
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt+putin otet

Crema:

  • 750g branza de vaci Pilos (de la Lidl)
  • 150 ml frisca
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 intaritor de frisca

Glazura:

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml suc fanta
  • 2 linguri de zahar
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica):

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.La jumatatea intervalului rotiti tava.

Crema: bateti frisca bine cu intaritorul de frisca. Adaugati zaharul, apoi branza de vaci si continuati sa mixati pana se incorporeaza bine.Dupa ce blatul e rece turnati crema peste el si nivelati. Dati la rece minim 30 minute inainte sa puneti glazura.

Glazura:

Turnati budincile intr-o cratita, amestecati cu zahar si apoi adaugati treptat suc fanta. Puneti la foc mic pana se ingroase ca o budinca normala. Lasati glazura sa se raceasca putin, dupa care o turnati treptat peste crema de branza (in mai multe straturi daca e nevoie). Lasati prajitura la rece cateva ore sau peste noapte ( a doua zi e cea mai buna) si am terminat!

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta