Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat

de alice_ciobanu in Prajituri, 25 Apr 2012 | 11877 vizualizari

 

M-am gandit intr-o noapte "ce-ar fi sa fac o praji?" Ok. dar ce fel de? mmm....mmm....hmmmm....si pe la vreo 23.30 in noapte fotografiam ceea ce vedeti mai jos. Dar sa nu va mai retin atentia cu ganduri stupide si inutile, care oricum nu folosesc nimanui

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o mana buna de migdale fara coaja si prajite usor
  • esenta de migdale,
  • un praf de sare
  • pentru crema de cacao
  • un plic de crema de cacao de la dr. oetcker (daca nu sunteti lenesi sau faceti prajitura asta mai pe ziua...luati niste lapte si zahar, putintel amidon, ceva cacao si puneti-le usor la fiert amestecand continuu...veto obtine o crema de cacao foarte buna)
  • 400 ml lapte rece
  • pentru spuma de lapte condensat
  • 225 gr lapte condensat delatte
  • 200 gr frisca lichida
  • un plic gelatina
  • pentru insiropat:
  • sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat:

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul. 

   Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi  le mixam in continuare cu 5 linguri de zahar turnate una cate una si mixat puternic dupa fiecare. Amestecam apoi crema de galbenusuri cu spuma tare de albusuri si omogenizam. Adaugam apoi faina cernuta, cacao si migdalele usor prajite si zdrobite. Amestecam incet cu miscari ample pana la omogenizare completa. Turnam compozitia rezultata in tava pregatita si dam la cuptor vreo 30-40 minute sau faceti testul cu scobitoarea.

   Scoateti tava si lasati blatul la racit.

   Intre timp pregatim siropul cu care vom insiropa acest blat minunat. Reteta si amanunte gasisi daca dati click aici.

   Pentru crema de cacao faceti dupa cum am spus mai sus, la ingredientele pentru crema, sau pur si simplu folositi cu incredere un plic de creama de cacao de la dr. oetcker, 400 ml lapte rece ... urmati instructiunile de pe pachet... si voila: Crema gata in citeva minute...si va asigur ca... nu veti muri de la un plic de crema...sa fim seriosi!

   Pentru spuma de lapte condensat puneti mai intai gelatina la hidratat in putina apa rece si cand a devenit spongioasa puneti-o la topit pe baie de aburi avand grija sa nu fiarba. Turnati-o apoi peste laptele condensat, neaparat delatte.ro e cel mai bun, amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa stea :P.

 Amestecati apoi frisca cu laptele condensat, mixati bine si dati la rece pentru vreo doua ore, timp in care mai amestecati din cand in cand pentru a nu se inatri complet.

   Cand blatul s-a racit si toate celelalte necesare sunt gata trecem la asamblarea prajiturii:

1. insiropati bine blatul

2. intindeti pe toata suprafata prajiturii crema de cacao

3. dati la rece pentru juma' de ora

4. intindeti peste crema de cacao, spuma de lapte condensat... radeti deasupra niste cioco...asa pentru putin decor

5. dati la rece pana dimineata si apoi taiati patrate si serviti

6. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat 160071
retete culinare - Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat 160072
retete culinare - Prajitura fantastica cu migdale si spuma de lapte condensat 160073

COMENTARII (35)

MonaMimi 1

26.04.2012, 20:57

Teo 1

26.04.2012, 23:56

Alice, chiar fantastica!

babi5 1

19.01.2014, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D