Prajitura Fantezie

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 2924 vizualizari

 

Este o prajiturica simpla,gustoasa si de efect .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :

Pentru blat :

  • 5 oua ,
  • 120 gr.zahar,
  • 30 ml. apa rece ,
  • 150 gr. faina,
  • 1/2 praf de copt ,
  • un praf de sare .

Crema:

  • 300 gr. unt ,
  • 150 gr. ciocolata amara ,
  • 150 gr. zahar ,
  • rom.
  • Sirop :
  • 2-3 linguri cu miere ,
  • 150 ml. apa ,
  • vanilie.

Decor :

  • glazura din 200 gr. ciocolata -topita- cu 80 gr. unt ;
  • 1 ciocolata alba .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fantezie:

Mod de preparare blat : Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece,               separat galbenusurile cu  sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.  Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.    Compozitia obtinuta se pune intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit .   Se lasa la copt pana trece proba cu scobitoarea .   Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua foi.
Mod de preparare crema : Intr-o craticioara frecam 100 gr.unt (din cele 300 gr.) cu zaharul, adaugam ciocolata bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana se dizolva si crema capata consistenta.  Se ia de pe foc si se pune la rece .Dupa acest timp se adauga restul de unt si esenta de rom  ; se omogenizeaza . 
Mod de preparare sirop : Intr-un bol se adauga mierea ,apa ,vanilia si dizolvam.
Asamblarea :In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat pe care o stropesc cu sirop si adaug crema in strat uniform. Asez a doua foaie ,o stropesc cu sirop si pun ultima parte de crema .O dam la rece si o  lasam 3 ore . Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita la baine-marie.   Cu ajutorul unui pos  decoram prajiturile  cu aveline si floricele din ciocolata alba.formate pe hartie de copt ...se pun la rece pentru a se intari .  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Fantezie-0
Prajitura Fantezie-1

COMENTARII (21)

Toamna07 1

13.07.2012, 22:38

Onesta,tava in care am copt prajitura asta are o Lungime de 31 cm si latime de 24 cm.

DIANA B 1

14.07.2012, 11:36

Toamna07 1

17.07.2012, 10:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41