Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 10 Oct 2009 | 15097 vizualizari

 

Asadar, ieri am incercat prima masca de fantoma. Si am speriat doar raftul cu jucarii de Halloween din Kaufland! Tremurau doar spirtoasele pe alaturi da' nu mi-am dat seama daca de frica sau de prea multele grade continute. Si in toata euforia asta tomnatica mai mult sau mai putin inspaimantatoare ca de ziua vrajitoarelor care se apropie m-am intors acasa sa fac o prajiturica al carei personaj principal sa fie detinatorul luminii de la Apus de Halloween... dovleacul.

Despre vrajitoare ma abtin sa spun ceva. C-or fi bune, ori doar mai putin bune, importanta e puterea lor de a ne face sa credem in binele sau raul suprem, adaptat fiecaruia dintre noi. Poate ca sunt doar acele fete rele care ajung unde vor ele. Si deja fantezia ma poarta spre scris de basme...dragele mele copilarii. Lor le dedic aceasta facatura inspirata de Haloween-ul american si voua care inca mai aveti curajul sa fiti copii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 200 gr faina
  • 100 gr nuca
  • 4 linguri de dovleac ras
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • aproximativ 200 gr piuree de dovleac copt
  • aproximativ 100 ml lichior crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :):

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul batut spuma si amestecati usor prin rasturnare. Dati la copt pentru 20 minute.

2. Bateti frisca si cand s-a intarit adaugati-i tot piureul de dovleac. Bateti din nou apoi cand vedeti ca se intareste bine, adaugati usor lichiorul pana crema devine pufoasa. Apoi adaugati si esenta de rom si daca va plac, chiar cateva stafide. Intindeti crema pe blatul racit si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

3. Decorati cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata si taiati in felii,romburi, triunghiuri sau ce alte forme va vor placea.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)-0
Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)-1
Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (60)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:40

mie imi place oricum

Bunica 1

20.11.2013, 19:21

Cred ca este delicioasa acesta prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!