Prajitura festiva

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2014 | 33170 vizualizari

 

O reteta pe care o facea o verisoara , este foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -200 gr zahar
  • -5 linguri apa
  • -3pachete budinca (capsuni, zmeura, lamaie)120 gr
  • -1praf de sare
  • -1 praf de copt
  • Crema :
  • -4 galbenusuri de ou
  • -4 linguri faina
  • -0.5 l lapte
  • -6 linguri zahar
  • -semintele de la o pastaie de vanilie
  • -1 pachet unt 200 gr
  • Spuma
  • -4 albusuri
  • -7 linguri de zahar
  • Extra o ciocolata amaruie 75% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva:

 

Blat :

 Separam ouale

 Budinca o amestecam cu praful de copt

 Albusul il batem  cu un pic de sare pana cand se intareste

 Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema

 Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o lingura de lemn , acum punem si apa pe rand cate o lingura .

 Turnam compozitia intr-o tava si dam la cuptorul incins pana cand nu se mai ia nimic pe scobitoare (25 minute)

 Crema :

 Galbenusurile le amestecam bine intr-o oala cu zaharul , faina ,laptele si semintele de vanilie .

 Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa

 Racim rapid (in apa rece amestecand continuu) si adaugam untul taiat cubulete .

 Spuma:

 Albusul il batem pe bain –marin pana cand obtinem o spuma tare ( si sa fie gatita)

Asamblam prajitura :

 Crema o turnam peste blat si o intindem uniform, deasupra cremei punem spuma si razuim o ciocolata amaruie deasupra

 Dam la frigider si portionam in momentul servirii

TIPS-URI

1

deasupra putem pune capucino

2

daca o sa puneti toate 3 plicurile de acelasi tip de budinca va iesi o culoare mai intensa (roz daca puneti budinca de capsuni , zmeura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat din albusuri