Prajitura festiva cu crema de ciocolata

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 2757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua ,
  • 10 linguri zahar ,
  • 10 linguri ulei ,
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri cacao,
  • faina cat cuprinde(aproximativ 550 gr )
  • 1 lingurita bicarbonat stins ,
  • nuca macinata ,
  • unt topit (60 gr )
  • crema :
  • 200 gr ciocolata neagra ,
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar ,
  • 100 gr lapte ,
  • 250 gr unt ,
  • 1 lingura rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de ciocolata:

Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale,  si amestecam bine . Adaugam  bicarbonatul si faina  pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in 5 parti egale .Intindem pe rand cate o foaie pe dosul unei forme de tort , (putem sa punem hartie de copt pentru a scoate foile cat mai usor).Intindem putin foaia cu sucitorul , o punem pe dosul formei , apoi o intindem cu mana , caci foile vor fi destul de subtiri. Intepam foaia cu furculita .
Punem foaia la cuptor (180 gr C) pana este gata ,fara a se rumeni  . Cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia , o ungem cu unt topit si presaram deasupra nuca macinata .
Coacem pe rand toate foile si le lasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul , laptele si ciocolata rupta bucati intr-o craticioara cu fundul dublu . Punem craticioara la foc mic  si amestecam pana crema se ingroasa .
Dam craticioara jos , punem romul si lasam sa se raceasca .
Mixam untul tinut la temperatura camerei pana isi mareste volumul . Adaugam , pe rand cate o lingura de crema racita .
Alternam foile cu crema , terminand cu foaie . Asezam   deasupra un blat de lemn mai greu si dam prajitura la rece pana a doua zi .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura festiva cu crema de ciocolata 358633
retete culinare - Prajitura festiva cu crema de ciocolata 358634

COMENTARII (15)

Anett 1

21.12.2014, 19:04

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:59

Micutza Luana 1

21.12.2014, 23:17

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: