Prajitura Figaro

de Lavinia in Prajituri, 11 Sep 2013 | 15599 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla,aromata si delicioasa :) Este una din prajiturile mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g margarina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan dulceata de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare.

Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula.

Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci.

Bate bine albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa.

Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Adauga nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Pune bezeaua peste dulceata de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute.

Lasa prajitura la racit si portioneaza dupa preferinte.

Este minunata

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Figaro-0
Prajitura Figaro-1
Prajitura Figaro-2
Prajitura Figaro-3
Prajitura Figaro-4
Prajitura Figaro-5
Prajitura Figaro-6
Prajitura Figaro-7
Prajitura Figaro-8
Prajitura Figaro-9
Prajitura Figaro-10
Prajitura Figaro-11
Prajitura Figaro-12
Prajitura Figaro-13

COMENTARII (40)

andree99a

andree99a 1

30.01.2014, 20:27

E geniala >

 Lavinia

Lavinia 1

01.02.2014, 12:52

multumesc!

susu

susu 1

29.01.2015, 15:51

Dupa cum am promis am revenit cu impresii cam tarziu dar abea acum am reusit s-o fac. Rezultatul ? minunata nu regret ca am ales sa incerc reteta ta delicioasa. Eu sunt inebunita dupa gemul cu caise si eu il fac si mai acrisor deobicei. Eu am ales sa macin o parte din nuci si restul le-am maruntit dar nu prea mult ca sa se simta bucatele de nuci. Am mai pus si putina coaja de portocala in blat si am folosit unt in loc de margarina. http://www.bucataras.ro/retete/praitura-figaro-68498.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!