Prajitura Figaro

de susu in Prajituri, 11 Feb 2015 | 8913 vizualizari

 

Reteta de Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-figaro-50874.html

O minunatie de prajitura, pe cat de urata mi-a iesit mie pe atat de gustoasa a fost, o am de mult pe lista si iata ca i-a venit randul cred ca e in genul prajiturii de mere cu blat de gris care tot asa nu pre e aspectuoasa dar foarte buna, o s-o mai fac si cu alte tipuri de gem

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava de  (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula. Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci..Bate bine albusurile spuma  cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.folosind viteza mai mica. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. timp in care maresti viteza. Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Nuca se da putin la cuptor sa se rumeneasca usor, se macina fin 1/2 din cantitate si restul se pune intr-o punga si se zdrobeste usor cu ciocanul, astfel vom avea si bucati mai mari. Pune nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Pune bezeaua peste gemul de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute. Ca sa nu aveti surprize cu aluatul puteti pune mai intai aluatul 20-30 de minute dupa care puneti gemul si bezeaua si mai puneti vreo 15-20 min pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si bezea