Prajitura Fina

de diamond in Prajituri, 5 Apr 2014 | 11570 vizualizari

 

O prajiturica fina, delicata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingura cafea macinata
  • 140 gr. nuci prajite si macinate
  • 1, 1/2 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema: 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de cafea
  • 1 lingura de nes
  • Glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 100 gr. margarina/unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina:

Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf  de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...

apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...

blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!

Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de nes.

crema se intinde peste blatul racit...

pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:

se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul...  glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce