Prajitura Fina

de diamond in Prajituri, 5 Apr 2014 | 5627 vizualizari

 

O prajiturica fina, delicata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingura cafea macinata
  • 140 gr. nuci prajite si macinate
  • 1, 1/2 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema: 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de cafea
  • 1 lingura de nes
  • Glazura:
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 100 gr. margarina/unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fina:

Blatul: 6 albusuri se bat bine spuma cu un praf  de sare...
se adauga mixand zaharul...bana obtineti o bezea teapana
se inglobeaza apoi 6 galbenusuri amestecand usor de jos in sus...

apoi se adauga cafeaua, nuca macinata...si faina amestecata cu praful de copt...

blatul se coace aprox 25 min... la 170-180 grade in cuptorul preincalzit! puteti face testul cu scobitoarea!

Crema:
untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra...
se adauga o lingura de cafea si una de nes.

crema se intinde peste blatul racit...

pastrati tava la frigider cat timp pregatiti glazura...
Glazura:

se adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine... dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina/untul...  glazura se toarna calduta peste prajitura... apoi la frigider... dupa ce s-a racorit o puteti portiona dupa bunul plac!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Fina-0
Prajitura Fina-1
Prajitura Fina-2
Prajitura Fina-3
Prajitura Fina-4
Prajitura Fina-5
Prajitura Fina-6
Prajitura Fina-7

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

06.04.2014, 11:19

Mmm ce deliciu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.04.2014, 11:32

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.04.2014, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!