Prajitura fina cu ciocolata

de Rux in Dulciuri, 3 Noi 2015 | 782 vizualizari

 

Astazi am avut o pofta teribila de ciocolata...si n-am stat pe ganduri....a iesit un desert fin si delicios..si foarte , foarte ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata neagra( 75%)
  • 75 gr. amidon
  • 75 gr. faina
  • vanilie
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 3 oua
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu ciocolata:

Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza.

Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam smantana, amestecam apoi si galbenusurile pe rand.

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul si vanilia.

Peste albusuri punem crema de ciocolatasi amestecam, apoi adaugam amidonul si faina.

Intr-o forma unsa cu unt turnam compozitia si coacem prajitura in jur de 25 sau 30 de minute.

Daca lasati prajitura mai putin nu va face crusta usor crocanta, miezul in  ambele cazuri este dens si foarte ciocolatos!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura fina cu ciocolata-0
Prajitura fina cu ciocolata-1
Prajitura fina cu ciocolata-2
Prajitura fina cu ciocolata-3
Prajitura fina cu ciocolata-4
Prajitura fina cu ciocolata-5
Prajitura fina cu ciocolata-6
Prajitura fina cu ciocolata-7
Prajitura fina cu ciocolata-8

COMENTARII (21)

Rux 1

04.11.2015, 22:48

Multumesc Mirelusa

Rux 1

04.11.2015, 22:49

Multumesc Merisor drag!

Rux 1

04.11.2015, 22:49

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04