Prajitura fina cu ciocolata si zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 4020 vizualizari

 

Combinatia ciocolata si zmeura pentru mine este irezistibila...iar prajitura minunat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar pudra( nu pline)
  • 230 gr. unt gras( 82%)
  • 125 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 70% cacao)
  • 350 gr. faina patiserie
  • 50 gr. cacao
  • 200 gr. zmeura congelata zdrobita
  • un praf de sare
  • vanilie
  • un plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Decor:

  • o cutiuta fulgi de ciocolata cu lapte
  • o cutiuta fulgi de ciocolata alba
  • zmeura proaspata
  • frunzulite de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu ciocolata si zmeura:

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute.

Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca bine pana la omogenizare.

In vasul de mixer peste oua se adauga faina si praful de copt, apoi usor compozitia de ciocolata.

Tava se unge cu unt si se pune aluatul. Se pune zmeura zdrobita si se coace prajitura pana trece testul scobitorii. ( 30 sau 35 min...functie de cuptor).

Imediat cum am scos prajitura de la cuptor punem fulgii de ciocolata cu lapte si alba care se vor topi frumos deasupra si decoram cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu morcovi si nuci Pecan