Prajitura fina cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 grame zahar pudra
  • 400 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr unt de calitate
  • 1 lingurita bicarbonate sodiu
  • 3 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr merisoare hidratate in alcool
  • Glazura:
  • 50ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o mana nuci si alune taiate grosier .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu crema de branza:

Blatul:

Untul il topim pe bain marin , sau in microunde.

Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina .  La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.

Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform .

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .

Crema :

O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti.

Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam .

Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine .

Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca .

Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura fina cu crema de branza 453795
retete culinare - Prajitura fina cu crema de branza 453796
retete culinare - Prajitura fina cu crema de branza 453797

COMENTARII (12)

dantes 1

18.08.2016, 07:39

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:56

nu refuz o portie

deyutzky 1

18.09.2016, 23:13

Arata suuuper!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S