Prăjitură „Flori de cireş”

de diaconta in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4170 vizualizari

 

Nu ştiam ce nume să-i dau prăjiturii mele,dar pentru că am vrut-o primăvăratică şi cum sub balcon erau înfloriţi cireşii.m-am gândit că ar fi o denumire potrivită.O prăjitură plina de arome,în culori vesele de primăvară.Vă doresc din tot sufletul să aveţi o primăvară minunată!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • O cana zahar (200 ml)
  • O cana (aceeasi) + 3 linguri faina
  • ¾ cana ulei
  • Sirop de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Un plic praf de copt
  • Visine din compot
  • O lingura griş de grau
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 linguri lapte condensat
  • 200 ml orange curd
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • O lingura zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • O lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte condensat sau frisca lichida
  • O lingurita rom
  • 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură „Flori de cireş”:

 Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta.

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute.

Pentru blat,mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam aromele si siropul de lamaie. Apoi incorporam si uleiul,prelingandu-l pe marginea vasului in timp ce mixam amestecul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitia de oua.Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Presaram deasupra o lingura de griş si punem deasupra visinele scurse de sirop.

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare cand este copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Pregatim crema.

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele condensat. Mixam crema mascarpone si incorporam ciocolata cand s-a racit.Amestecam apoi si orange curd(preparat dupa reteta de aici)in crema.

Pentru asamblare punem mai intai o foaie,apoi crema,blatul crema si iarasi o foaie.

Pentru glazura neagra,amestecam toate ingredientele pe baie de aburi. Cand s-a racit putin o punem peste prajitura.

Separat topim si ciocolata alba cu putin lapte condensat.Trasam cateva linii cu ciocolata alba si desenam  un model cu ajutorul unui betisor.

Lasam la frigider pana cand foile se vor inmuia.

Glazura nu trebuie sa fie prea tare,altfel va crapa in momentul in care vrem s-o taiem.

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură „Flori de cireş”-0
Prăjitură „Flori de cireş”-1
Prăjitură „Flori de cireş”-2

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:36

imi place

diaconta 1

17.04.2012, 13:04

Ruxy o prajitura usurica,cat sa poti sa zburzi de bucurie

diaconta 1

17.04.2012, 13:05

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04