Prajitura ''Floriilor''

de Teo in Prajituri, 12 Apr 2014 | 13096 vizualizari

 

Pentru toti cei care purtati nume de floare ''La multi ani''!

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri apa rece
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Caramel:
  • 9 linguri de zahar
  • 30 g unt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de ness
  • 300ml lapte
  • 1 budinca caramel
  • 300g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 6 linguri lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Floriilor'':

Blatul colorat: batem separat albusurile de galbenusuri adaugand zaharul in trei reprize, apoi frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu celelalte ingrediente.Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Coacem 35-40 min.

Cat timp se coace blatul preparam compozitia pentru al doilea blat urmand acelasi procedeu; coacem 30 min. Blatul alb trebuie copt intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea in care am copt blatul colorat deoarece se suprapun.

Caramelizam zaharul pentru a obtine caramelul, iar la sfarsit adaugam untul; turnam repede peste blatul colorat si intindem cat putem de repede.

Lasam la racit blaturile si trecem la prepararea cremei: asezam intr-un vas oule, zaharul, laptele si budinca caramel; fierbem  pana se ingroasa, amestecam mereu cu telul sa nu se prinda crema, apoi lasam crema sa se raceasca.

Pana se raceste crema, frecam untul cu 7 linguri de zahar pudra  si cu nessul, adaugam apoi cate o lingura din crema racita pana incorporam totul. Intindem crema peste blatul cu caramel, asezam blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolata. Taiem prajitura chiar maine, de ''Florii'' pana sa soseasca musafirii.

;

TIPS-URI

1

Blaturile trebuie sa fie de aceeasi marime;

2

Blatul meu nu are cacao, caci pachetul era de budinca cu cacao,asa ca am folosit o ciocolata cu lapte, care nu a colorat mai de loc

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Floriilor''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci