Prajitura frageda cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 28 Oct 2010 | 4338 vizualizari

 

RETETA E DE LA MIHA MULTUMESC MIHA

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt stins
  • 100 g zahar praf
  • 4 cani de faina ( eu am pus cu 50 g mai mult, ca sa fie elastic)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere ( am pus cu jumatate de kg mai mult, ca-mi place cu mai multe mere)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se curata, se dau pe razatoare si se pun cu zaharul si untul la calit si se calesc pana scade zeama. La final punem scortisoara. Se lasa la racit si ne ocupam de foi.

Amestecam faina cu untul pana se faramiteaza, adaugam zaharul, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Framantam aluatul si cand este destul de elastic il punem in folie si dam la frigider 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem aluatul si il impartim in 3. Intindem cu sucitorul, o punem in tava tapetata cu hartie de copt si punem jumatate din mere, dupa care punem urmatoarea foaie, mere si iar foaie. Dam la cuptor aproape 30 de minute la foc potrivit pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.


 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu mere-0
Prajitura frageda cu mere-1

COMENTARII (17)

lacrimioara 1

28.10.2010, 23:27

maria

aziz 1

02.11.2010, 11:25

daca-i cu mere furci

tanyapatap 1

10.12.2010, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41