Prajitura frageda cu mere

de mimmi in Prajituri, 5 Mar 2012 | 13932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 200 g unt ,
  • 150 g zahar tos pentru foi,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1,5- 2 kg mere,
  • zahar si scortisoara dupa gust,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta.  Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit.

Framantam un aluat din faina,unt,150 g zahar,ou,praful de copt si smantana. Aluatul rezultat se imparte in doua bucati egale. Se intinde o foaie pe masa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat uniform din pasta de mere si se pune cealalta foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru cca 40 de minute,pana capata o culoare usor aurie.

Cand prajitura este gata se scoate afara,se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu mere-0
Prajitura frageda cu mere-1
Prajitura frageda cu mere-2
Prajitura frageda cu mere-3

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:54

Ce-mi place!

Sim0na 1

06.03.2012, 21:56

O bunatate de placinta!

Bya Ralu 1

12.09.2013, 11:25

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04