Prajitura frageda cu mere

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 96875 vizualizari

 

O prajitura intr-adevar frageda si cu un gust nemaipomenit de bun...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Umplutura:


Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.


Aluat:


In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.


Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.

Am asezat prima foaie in tava unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura frageda cu mere 1606
retete culinare - Prajitura frageda cu mere 1607
retete culinare - Prajitura frageda cu mere 1608
retete culinare - Prajitura frageda cu mere 1609

COMENTARII (39)

Miha 1

08.01.2014, 21:56

~600 g

reisnaor_2006 1

19.03.2014, 09:13

super buuuuuuuuuuuuunnnnnnnn

MOKUSKA 1

30.04.2014, 23:38

ador prajitura cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!