Prajitura frageda cu mere

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2014 | 28835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 250 g margarina
  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 100 g zahar tos
  • 1 pachet praf copt
  • 1 pachet scortisoara
  • 1 cana nuci sfaramate
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat la frigider approx 1 ora.

Merele le-am taiat bucati (fara cotor) si le-am tocat cu robotul, le-am scurs si le-am calit cu 50 g unt si scortisoara si nuca.

Aluatul l-am impartit in 3 si am intins foi de marimea tavii ( sa fie potrivita tava ). Tava tapetata cu hartie de copt, foaie, jumatate din cantitatea de mere, foaie, mere si foaie deasupra.

Am introdus la cuptor pana ce se rumeneste ( approx 50 min ) la foc potrivit.

Trebuie taiata cand se raceste pentru a nu se sfarama foaia si se pudreaza cu zahar.

O bunatate !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu mere-0
Prajitura frageda cu mere-1
Prajitura frageda cu mere-2
Prajitura frageda cu mere-3
Prajitura frageda cu mere-4
Prajitura frageda cu mere-5
Prajitura frageda cu mere-6
Prajitura frageda cu mere-7
Prajitura frageda cu mere-8
Prajitura frageda cu mere-9
Prajitura frageda cu mere-10
Prajitura frageda cu mere-11
Prajitura frageda cu mere-12

COMENTARII (17)

dantes

dantes 1

18.11.2014, 06:40

Foarte buna!

tanyapatap

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:25

VI

VI 1

04.04.2015, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!